Högtidsgruppen bjuder in till varandras högtider för fest och firande i inkluderande former

Högtidsgruppen i Flyktingguide/Språkvän erbjuder ytterligare en mötesarena, nämligen världens alla högtider som vi vill bjuda in till för att fira med fest och skratt i inkluderande former. Som vanligt är du välkommen själv, med din språkvän/matchning, eventuell familj eller en kompis!

Högtider i kulturer världen över hyllar livet. Högtider för samman människor till fest och firande - och det till social gemenskap.

Genom att bjuda in till varandras högtider vill vi i Högtidsgruppen i Flyktingguide/Språkvän Göteborg bygga broar över gränser och genom fest och skratt väva band av vänskap.

Varför en Högtidsgrupp?

Bakgrunden till Högtidsgruppen i Flyktingguide/Språkvän är att det finns många med invandrarbakgrund som aldrig blivit inbjudna till vare sig julbord eller midsommar. En del har bott här i många år, i vissa fall till och med i decennier. Det vill vi ändra på.

På samma sätt är det många etniska eller infödda svenskar som aldrig blivit inbjudna till andra högtider så som Eid, Newroz eldfesten, Hanukka, Diwali etcetera. Det vill vi också göra något åt.

Många är nyfikna och skulle nog vilja ta del - men de behöver också en inbjudan. Och just det är Högtidsgruppens uppgift i Flyktingguide/Språkvän - att bjuda in och välkomna till varandras högtider med fest och firande, skratt och gemenskap. Det ska vara lätt att mötas socialt och se varandra kring våra olika högtider.

Välkommen att fira någon av kommande högtider med oss du också!

Om du har frågor eller vill bli frivillig medhjälpare...

Mejla eventuella frågor eller om du är intresserad av att hjälpa till som frivillig medhjälpare när vi arrangerar högtidsaktiviteter. Kontaktperson: 

Lahdo Bulun, 031-367 91 67

Lahdo.Bulun@socialresurs.goteborg.se